Abundance

“The source of all abundance is not outside you, it is part of who you are”, aldus Eckhart Tolle. Maar hoe kun je dat ervaren? Hoe kun je de focus van wat je allemaal niet hebt of niet hebt bereikt in het leven verleggen naar wat er allemaal is? En hoe kun je gaan van wat er is naar wat je bent? En kun je daar dan echt ‘abundance’ of rijkdom ervaren, ook als je niet veel hebt of niet veel bent in de ogen van de maatschappij?
Ja, dat kan.
Als je abundance niet meer ziet als iets wat je kunt bezitten, maar als verschijnselen, of vorm dan zie je overal om je heen dat er van alles in overvloed aanwezig is. Mensen, gebouwen, natuur, techniek, aarde, water, lucht, afhankelijk van waar je bent bestaat de omgeving uit andere dingen en misschien zijn het niet de dingen die je het leukst of het mooist vindt, of waar je je het lekkerst in voelt, maar abundance is overal. Door dat te ervaren en te waarderen word je er zelf onderdeel van.