Het belang van rust

Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om genoeg te rusten? En hoe weet je of je er meer van nodig hebt?
Vaak gaan we jagend de dagen door. We rennen van het een naar het ander. Een gevoel van ‘moeten’ is meestal de drijvende kracht daarachter. Moeten presteren, jezelf ergens moeten laten zien, jezelf moeten meten aan anderen, of aan jezelf. Mooi moeten zijn, succesvol moeten zijn. Meer van dit, of meer van dat moeten hebben. Iets moeten betekenen, er toe moeten doen en boven anderen uit moeten stijgen.
Door de focus op dat gevoel van ‘moeten’ te richten, kun je over het hoofd zien dat je te weinig rust. Je merkt pas op dat je te veel hooi op je vork hebt genomen als alles zwaar en moeilijk is geworden. Als je bijna de hele tijd moe, geërgerd, gefrustreerd, of overprikkeld bent.
Bij Conscious Growing kun je leren om op een andere manier om te gaan met ‘moeten’. Je kunt leren hoe je meer rust in je leven brengt en hoe je het kunt aanvoelen als je uit balans raakt, zodat je tijdig kunt bijsturen.