Ik ben Esther Quatfass (1975), werkzaam als promovendus in de psychologie en geboren en opgegroeid in Amsterdam.
Toen ik begin 20 was, kreeg ik een burnout. Na een periode van inactief zijn, ben ik door een combinatie van sport, creativiteit, rust en zelfanalyse van mijn klachten hersteld.

Later studeerde ik psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik wilde graag mensen begeleiden, maar vond geen volledige aansluiting bij de vaak langdurige klinische aanpak, door de nadruk op het intellect en medicatie. Burnout en andere problemen komen onder andere voort uit een overactief intellect, met als gevolg een disbalans tussen het mentale en fysieke. Ik had tenslotte ondervonden dat er ook een fysieke aanpak nodig was om van mijn burnout te rehabiliteren. Daarnaast is er het belang van een gezonde leefstijl. Die zaken kwamen in mijn studie nauwelijks aan bod, dus studeerde ik af in de onderzoeksrichting Methodenleer.

Na enkele jaren te hebben gewerkt, volgde ik mijn hart en emigreerde naar het bos in Estland. Zes jaar later emigreerde ik nog een keer, naar Zweeds Lapland. Daar woon ik nu nog steeds, middenin de prachtige natuur.

Ik schreef twee boeken en hielp 10 jaar lang mee in het bedrijf van mijn man met het organiseren en uitvoeren van meerdaagse sledehondentochten. Niet zelden bleek een van onze gasten te worstelen met bepaalde aspecten van het leven. De behoefte om mensen te begeleiden groeide opnieuw.

Ik richtte Conscious Growing op. Door middel van een individueel samengesteld online coachingstraject, begeleid ik mensen met verschillende vraagstukken en problemen.

In een gratis kennismakingsgesprek kan ik je meer vertellen over mijn coaching.


Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Esther Quatfass